
- Este evento ha pasado.
Evento Blackie
10.000 nits a la jungla: Werner Herzog entre cinema i literatura
Els fans de Werner Herzog i del cinema esteu d’enhorabona! El proper dimarts 10 de maig, a les 19h, us convidem als Cinemes Girona a una xerrada sobre El crepúsculo del mundo, la primera i fascinant novel·la de Werner Herzog, on es narra la increïble història de Hiroo Onoda, l’home que va seguir lluitant a la Segona Guerra Mundial 29 anys després que acabés. Després de la xerrada, veurem la pel·lícula Onoda, 10.000 nits a la jungla de Arthur Harari, que just s’acaba d’estrenar després de guanyar premis com el César al Millor Guió i el Premi Especial del Jurat a Sevilla i aborda també la història del soldat japonès.
Comptarem amb convidats d’altura, fans absoluts de l’Herzog: l’actor Àlex Brendemühl i les crítiques de cinema Miriam Cano i Mariona Borrull, qui respondran a preguntes com per què Werner Herzog, cineasta, ha decidit fer-ne una novel·la d’aquesta història i no una pel·lícula, com es relacionen les dues obres, l’absurditat de la guerra o què porta un home a passar 30 anys sol defensant una illa d’una guerra que ja s’ha acabat (encara que no s’ho vulgui creure). Després, veurem la pel·lícula i
Podeu comprar les entrades (4€) a taquilla o a www.cinemesgirona.cat, i el llibre el mateix dimarts al cinema.
Us hi esperem!
10.000 nits a la jungla: Werner Herzog i Onoda, entre la literatura i el cinema
10 de maig a les 19:00h
Cinemes Girona (Carrer de Girona, 175, Barcelona)
Entrades: 4€ (a www.cinemesgirona.cat o a taquilla)
Alex Brendemühl és un actor de pare alemany i mare catalana. Ha protagonitzat pel·lícules com Las horas del día, de Jaime Rosales, per la qual va obtenir el guardó al Millor Actor en els Premis del Cinema de Barcelona, o Yo, guanyadora del Premi Revelació de la Crítica a Cannes. Ha participat en projectes internacionals com Mal de pierres –que va presentar en el Festival de Cannes de 2016 amb Marion *Cotillard– o El médico alemán –millor actor protagonista per l’Acadèmia de Cinema Argentí–, de Lucía Puenzo. A més, ha treballat en pel·lícules de prestigiosos directors nacionals com Rodrigo Sorogoyen o Pablo Agüero, protagonitzat numeroses obres de teatre i dirigit les seves propies pel·lícules.
Míriam Cano ha publicat els poemaris Buntsandstein (Viena, 2013), guanyador del premi Martí Dot 2012, Ancoratge (Terrícola, 2016) i Vermell de Rússia (laBreu Edicions, 2020). Ha traduït una selecció de poemes d’Emily Dickinson i Cartes a un Amic Alemany, d’Albert Camus (Lleonard Muntaner Ed., 2019). Ha col·laborat en diversos mitjans culturals catalans com a articulista i periodista literària i forma part del claustre de l’Escola Bloom, on imparteix els seminaris de lectura i creació poètica. També ha exercit de crítica cinematogràfica i musical en diverses publicacions culturals en línia i ha col·laborat en diversos programes de ràdio centrats, sobretot, en la música de cinema.
Mariona Borrull escriu crítiques per a Fotogramas i Serielizados i parla setmanalment al programa Va de cine de Ràdio 4 i Tot és comèdia de SER Catalunya. També la llegireu a Sensacine i OtrosCines Europa. S’ha especialitzat en la cobertura de festivals de classe A, la qual cosa compagina amb articles per a la distribuïdora Mediatres Estudio i altres treballs de premsa. És membre de l’Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i de Fipresci.
