PROVIDÈNCIA 29 · 08024 BARCELONA

Neurociència bàsica per entendre la nostra ment.

El Cervell Humà: Manual d’instruccions. Amb Marc López Cano.

Curs

Els dijous, del 7 de març al 2 de maig, de 19h a 20.30h (8 sessions)

Casa Blackie. Carrer Providència, 29, Barcelona.

Comprar (120€)


Benvingut a un viatge apassionant a través de les meravelles i complexitats del cervell humà!

Aquest curs de neurociències ofereix una immersió profunda en l’òrgan més intrigant del nostre cos. Aprendràs des de l’estructura bàsica de les nostres neurones fins a les funcions més complexes, tot presentat amb rigor científic i adobat amb fascinants anècdotes.

Aquest curs aborda no només fets científics, sinó també l’essència mateixa de la nostra condició humana. Aprendràs com el cervell interpreta la realitat, comprenent els biaixos cognitius i fal·làcies lògiques més comunes. A més, t’immergiràs en la compatibilitat del cervell amb l’entorn, explorant els sentits humans i personalitzant ajustos per optimitzar la interacció amb el món exterior.

Per culminar aquesta experiència, s’exploraran alguns avenços i tècniques rellevants en la recerca i tractament del cervell, alhora que es deixa espai per a misteris encara per descobrir en el vellut camp de les neurociències.

Prepara’t per a una travessa emocionant a través del teu propi cervell.

Sessió 1. El mètode científic en les neurociències.

Sessió 2. Biaixos cognitius i fal·làcies lògiques.

Sessió 3. Les neurones i les cèl·lules glials.

Sessió 4. Estructura del sistema nerviós.

Sessió 5. Neurobiologia dels sentits.

Sessió 6. Fisiologia de les conductes.

Sessió 7. Tècniques d’investigació del cervell.

Sessió 8. Discussió i conclusió.

 

El curs es realitzarà presencialment els dijous 7, 14, 21 de març, 4, 11, 18, 25 d’abril i 2 de maig, de 19h a 20.30h.

Dr. Marc López Cano, neurocientífic i professor associat de neurofarmacologia tant a la Universitat de Barcelona (UB) com a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), també exerceix com a investigador postdoctoral a l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Referent a la divulgació de la ciència, el Dr. López-Cano ha estat membre fundador d’algunes associacions com el “Brain&BeerBarcelona”. Actualment, és membre fundador, director i presentador de l’associació i podcast de divulgació científica “Que la ciència te acompañe”. També participa activament en diverses activitats de divulgació científica, incloent cursos i tallers de neurociències al centre cívic La Casa Elizalde.