PROVIDÈNCIA 29 · 08024 BARCELONA

Llegir els clàssics amb ulls del segle XXI.

Cervantes, Homer, Dante i Companyia. Coordinat per Jordi Martí

Curs

Els dimarts, del 12 de març al 30 d'abril, de 17h a 18:30h. (6 sessions)

Casa Blackie. Carrer Providència, 29, Barcelona.

Comprar (80€)

Escrits fa centenars, fins i tot milers d’anys, els clàssics de la literatura han mantingut una presència ininterrompuda a les nostres vides. Allà estan, immutables, com els gransmonuments de la nostra cultura que són.

Però si els clàssics no canvien, els lectors sí: les nostres inquietuds d’avui no són les mateixes que les dels lectors de fa 10, 20, 50 o 100 anys. Ja no es poden llegir les grans obres de la literatura sense  tenir en compte la nostra sensibilitat cap a temes com el feminisme, l’ecologia, la pobresa o les migracions.

Redescobrirem als clàssics, doncs, des de l’òptica actual. I, en fer-ho, els despullarem de la pàtina d’erudició, i comprovarem que estan més vius que mai, i que si han aconseguit perdurar al llarg dels segles és perquè són accessibles i divertits…també.

Amb Jordi Martí, editor de la col·lecció, i convidats especialistes (Roser Homar, Raffaele Pinto i Agustín Sánchez Aguilar)

  1. Llegir els clàssics avui. Amb Jordi Martí, editor
  2. La Ilíada​​​​. Amb Roser Homar
  3. La Odissea. Amb ​​​​Roser Homar
  4. El Gènesi.
  5. La Divina Comèdia. Amb ​​​Raffaele Pinto
  6. El Quijote. Amb Agustín Sánchez Aguilar

El curs es realitzarà presencialment els dimarts 12, 19 de març, 2, 9, 16, 30 d’abril, de 17h a 18:30h.

 

Jordi Martí Garcés és editor de la col·lecció Clásicos Liberados.

Roser Homar és doctora en filologia clàssica, professora associada de la Universitat de Barcelona, professora de l’Ensenyament Públic Secundari de Catalunya i traductora.

Raffaele Pinto és professor de Filologia Italiana a la Universitat de Barcelona. S’ha dedicat principalment a l’estudi de l’obra de Dante. A Itàlia ha publicat edicions de la Vita Nuova (Firenze, 2019) i de la Divina Commedia (Firenze, 2021), que també ha traduït al castellà (Madrid, 2021).

Agustín Sánchez Aguilar és professor de Literatura a la Universitat Autònoma de Barcelona, i director del Màster d’Edició de la UAB. És expert en literatura del Siglo de Oro, i gran divulgador de l’obra de Cervantes.