PROVIDÈNCIA 29 · 08024 BARCELONA

Un viatge extraordinari als límits del temps i l’espai 

L’univers a les teves mans. Amb Alessandro Maccarrone.

Curs

Els dimecres, del 14 de febrer al 20 de març. De 18.30h a 20.30h (6 sessions)

Casa Blackie. Carrer Providència, 29, Barcelona.

Comprar (120€)

No estàs sol en l’univers. I no estàs sol en aquest viatge per l’univers. Amb la guia del físic Alessandro Maccarrone, prepara’t per a una odissea al·lucinant fins als forats negres, les galàxies més llunyanes i l’inici mateix del cosmos.

Durant el curs seguirem diferents llibres com ara EL UNIVERSO EN TU MANO,  de Christophe Galfard, deixeble de Stephen Hawking, GRAVEDAD de Marcus Chown y GRAN GUÍA VISUAL DEL COSMOS de Toshifumi Futamase Y Toshihiro Nakamaru.

Sis classes per a les quals no necessites cap coneixement científic previ, només ganes de deixar-te portar més enllà del món que coneixem.

  1. Com es pot conèixer l’Univers? Comencem pel Sistema Solar.
  2. A la perifèria brillant d’una galàxia mitjana: un debat sobre nebuloses, un mètode per mesurar distàncies astronòmiques i un univers més gran del que es podia imaginar.
  3. Som pols d’estrelles? La informació que s’amaga en el color de la llum ens connecta amb tot allò que hi ha a l’Univers.
  4. Hi ha algú allà fora? No es veuen però els detectem: nous planetes per tot arreu.
  5. De l´univers en una ostra al Big Bang: cosmovisions al llarg de la història, deformació de l’espai-temps i expansió de l´Univers.
  6. Només sabem que no en sabem res: forats negres, matèria i energia fosca i altres objectes exòtics.

 

El curs es realitzarà presencialment tots els dimecres, del 14 de febrer al 20 de març, de 18:30h a 20:30h.

Alessandro Maccarrone (Barcelona, 1980) és doctor en Física Teòrica per la Universitat de Barcelona, divulgador científic i professor de secundària. Des de fa quinze anys es dedica a l’ensenyament i la divulgació, on ha descobert que la física i les matemàtiques no sols són infinites en extensió, sinó també en profunditat, i que en les qüestions més bàsiques i quotidianes s’amaga una gran riquesa, complexitat i bellesa. És autor del llibre El infinito placer de las matemáticas.