PROVIDÈNCIA 29 · 08024 BARCELONA

Lectura de cinc novel·les familiars

La família, una experiència extrema. Amb Sara da Pena.

Club de lectura

Un dimarts al mes, de febrer a juny.

Casa Blackie. Carrer Providència, 29, Barcelona.

Comprar (60€)

Més gran o més petita, més o menys avinguda, unida o desestructurada, triada o forçada tots tenim una família i la patim. Tots naixem i creixem en un nucli (o absència) de vincles explosiu, complicat d’entendre i impossible d’eludir. La família ens marca com a persones i determina les nostres vides.

És per això que la família és un dels temes més tractats en la història de la literatura, fins al punt de convertir-se quasi en un gènere a part. Ja sigui el retrat d’una franja breu de temps o la narració d’una saga ancestral, tots tenim en el nostre imaginari literari una història familiar que ens ha atrapat.

Però sigui amb final feliç o banyat en sang, la família és un dels nostres temes preferits. I aquest serà el nostre fil conductor en aquest cicle de lectura. A través de cinc novel·les analitzarem el concepte de família i posarem en comú els seus recursos, temes i subtemes que ens atrapen i donen tant per parlar.

 

Un dimarts al mes, de febrer a juny, de 19h a 20:30h.

1) Vozdevieja, Elisa Victoria – 27 de febrer

2) La extraordinaria familia Telemacus, Daryl Gregory – 2 d’abril

3) Los huerfanitos, Santiago Lorenzo – 30 d’abril

4) Estoy bien, David Sedaris – 28 de maig

5) Amor de monstruo, Katherine Dunn- 2 de juliol

Necesitaràs llegir els cinc llibres. Si ja els tens, perfecte! Si no, pots comprar-los a la teva llibreria, al nostre web, o anar a buscar-los a una biblioteca.

Sara da Pena és llicenciada en Filologia Hispànica, Guió i Edició. Ha estat col·laboradora editorial (correccions, editings, lectora….) i fa 10 anys que treballa a la tele com a guionista, en programes culturals de llibres i documental (8 anys sotsdirectora del Página Dos, i ara Carmel.)