Lectura acompanyada de LA ODISEA

Club de lectura presencial a Barcelona

90,00

Dimarts, 3, 17, 31 d’octubre; 14, 28 de novembre; 12 de desembre de 18:30h a 20:30h

 

Amb Pau Ferrandis, doctor en Estudis Lingüístics, Literaris i Culturals.

Entra en un club de lectura que travessa els segles i suma’t a la infinitat de persones que han llegit i versionat aquest clàssic. Fuig de la lectura única i dels seus guardians, i vine a Casa Blackie per gaudir de forma fresca i sense complexos d’una obra que, com deia Borges, “canvia com el mar cada cop que l’obrim”.

En sis sessions llegirem LA ODISEA, La versió de Penèlope escrita per Margaret Atwood i navegarem entre innombrables comentaris d’autores com Mary Beard, Góngora, Horaci, Nick Cave o Dorothy Parker.

 

  • Primera sessió: La situació de Penèlope i el viatge de Telèmac en l’absència d’Ulisses. Lectura: cants I a IV de l’Odissea, capítols 1 a 4 de La versió de Penèlope.
  • Segona sessió: Introducció a l’obra i al seu context. Exposició a càrrec de Roger Aluja, editor de la col·lecció de Bernat Metge, professor de la Universitat de Barcelona i doctor en Filologia.
  • Tercera sessió: L’aventura d’Ulisses explicada per ell mateix. Lectura: cants V a XIII de l’Odissea.
  • Quarta sessió: La tornada d’Ulises i el seu retrobament amb Telèmac i Penèlope. Lectura: cants XIV a XIX de l’Odissea, capítol 5 de La versió de Penèlope.
  • Cinquena sessió: El certamen, la matança i les conseqüències. Lectura: cants XX a XIV de l’Odissea, capítols 6 a 8 de La versió de Penèlope.
  • Sisena sessió: Més enllà d’Ulisses. Obres derivades de l’Odissea.

 

Necessitaràs llegir el llibre, si ja el tens, perfecte! Si no, pots comprar-lo a la teva llibreria, al nostre web, o anar a buscar-lo a una biblioteca.

 

Si tens moltes ganes de participar, però no pots pagar aquest preu, escriu-nos a casa@blackiebooks.org.

 

El club s’impartirà a Casa Blackie, al barri de Gràcia, al carrer Providència 29.